maanantai 12. marraskuuta 2012

Where did we go wrong?



Think about the generations and to say we want to make it a better 
world for our children and our children's children. So that they know 
it's a better world for them; and think if they can make it a better 
place. 

On ihmisiä vailla kotia, opiskelupaikkaa, työpaikkaa, ei ole sairaaloissa tilaa, alkoholistuneet saa odottaa, kuten myös vanhukset. Vanhuksille ei tarjota apua, toivotaan vaan heidän kuolevan mahdollisimman nopeasti. Kaikki on kallista, kaikesta vaaditaan jotain, ja jos mahdollisesti mokasit jotain nuoruudessasi, et saa sitä välttämättä ikinä anteeksi tässä maassa. Lääkäriin saat odottaa ehkä jopa monia kuukausia, ja sielläkin epäinnostuneet työntekijät toteavat, että mene kotiin jatkamaan lääkkeiden syömistä. Kaikesta taistellaan, kaikkea viilataan, yritetään olla jotain kaunista ja särkymätöntä... mutta kuinka on käynytkään. Me ollaan kaikki siipirikkoja tässä maailmassa, joka voisi tarjota meille paljon parempaa. Ihmiset on ahdistettu nurkkiin syystä tai toisesta, mutta silti pyritään mahdottomaan täydellisyyteen. Ja tätä maata kutsutaan yhä hyvinvointivaltioksi, kaikista niistä mokista, itsemurhista, syrjinnästä, ja huonosta-olosta huolimatta. Miksi? Me pystyttäisiin paljon parempaakin, oikeasti. 


  • tulot
  • asumistaso
  • työllisyys
  • koulutus
  • terveys
2) yhteisyyssuhteet
  • paikallisyhteys
  • perheyhteys
  • ystävyyssuhteet
3) itsensä toteuttamisen muodot
  • arvonanto
  • korvaamattomuus
  • poliittiset voimavarat
  • mielenkiintoinen vapaa-ajan toiminta (”tekeminen”)
by. wikipedia.




Yläpuolta löytyy hyvinvointivaltion 'edellytykset', ja, en tiedä mitä mieltä te ootte, mutta mä en voi kun nauraa. Okei, olenhan mä nuori kirjoittamaan tälläistä, mutta koen, että oon nähnyt sen verran maailmaa, jotta voin kirjoittaa edes oman mielipiteen asioista. Eikö. Huomioikaa, kirjoitan nyt vain Suomen kannalta, koska Suomessahan tässä asutaan. Mun mielestä.. Suomessa asiat on oikeasti huonosti, todella huonosti. Ajatellaan kaikkea turhaa, kaikkea, jota ilmankin ihmiset selviytyisi ehkä jopa paremmin. Kaikki, mitä pitäisi ajatella, on hälläväliä, tai jotain niin korkeatasoista, ettei siihen ole vähävaraisilla varaa. Täällä pärjää vain vahvat, ja varakkaat -vaikka niin sen ei pitäisi olla, koska kaikilla pitäisi olla sama oikeus elää. Heikot kärsii joka valossa, niin syrjäytymisessä, kuin kiusaamisessa. Vahvat vain nauravat, ja jatkavat onnellisesti omaa elämää, eläettäen itsensä ja perheensä, välittämättä muista. Tottakai maailmassa on paljon ihmisiä, ja erillaisia, mutta tässä maassa ei tunnu löytyvän minkäänlaista tasapainoa asialle. Me ollaan vaa epäonnistunut merkki hyvinvointivaltiosta, jossa ihmiset on tottuneet saamaan kaiken sormia napsauttamalla, tekemättä yhtikäs mitään -mutta totuudessa ihmiset on tehnyt kaikkensa elääkseen, ja selviytyäkseen rajotteista, jotka ovat itse asettaneet. 



Ja, jos kerran jotkut haluavat vahvasti olla sitä mieltä, että tää on mainio hyvinvointivaltio, miksi itsemurhatilastot on niin korkealla? Miksi ihmiset haluavat päättää elämänsä, jos kerran täällä on niin hyvä olla? Miksi silti maamme on kärkisijoilla itsemurhatilastoissa, vaikka olemme hyvinvointivaltio? Mikä on mennyt pieleen hyvässä kasvatuksessa, hyvässä elinympäristössä ja hyvässä maassa? Onhan tämä maa kaunis, onhan meillä hyvät työpaikat, vettä ja ruokaa on, mutta... meissä ihmisissä on rotto, joka tuhoaa kaiken hyvän. Emme osaa arvostaa sitä, mitä meillä on.

Heal the world 
Make it a better place 
For you and for me and the entire human race 
There are people dying 
If you care enough for the living 
Make a better place for 
You and for me. 


If you cared enough for the living 
Make a little space to make a better place. 

You and for me / Heal the world we live in 
You and for me / Save it for our children 



Olisi paljon parannettavaa, paljon korjattavaa, mutta onko tarpeeksi aikaa? Ihmiset ovat menettämässä viimeisenkin järjen, jokainen kulkee omiaan polkujaan, ja tekee omat viisaat, tai ei niin viisaat, päätöksensä. Ihmisiä ylikuormitetaan, kiusataan, ja jätetään kaduille. Meistä puhutaan usein, kuinka itsenäisiä olemme, kuinka kylmiä olemme -meistä on outoa, jopa vieroksuttavaa, jos vastaantulija hymyilee. Olemme heti nyrkit ojossa, jos tuntematon tulee puhumaan. Emme enää hallitse tätä tilannetta, olemme sokeita todellisuudelle. Olemme sokeita hyvälle, jota meille on tarjottu, mutta käytämme sitä vain hyväksi raa'lla tavalla, joka muuttuu vähitellen rumaksi. Kaikki kaunis on katoamassa, ja jos emme herää, tämä maa on pian pahan perimä... peruuttomasti.  

What have we done to the world 
Look what we've done 
What about all the peace 
That you pledge your only son... 
What about flowering fields 
Is there a time 
What about all the dreams 
That you said was yours and mine... 
Did you ever stop to notice 
All the children dead from war 
Did you ever stop to notice 
The crying Earth the weeping shores 

I can't even breathe 
(What about us) 
What about the bleeding Earth 
What about children dying 
Can't you hear them cry 
Where did we go wrong 
Someone tell me why 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti