tiistai 10. kesäkuuta 2014

Horoskooppi tarua vai totta?

Mikä horoskooppi sinä olet? 

Horoskooppi tarkoittaa varsinaisesti astrologiassa käytettyä pelkistettyä tähtikarttaa, johon on merkitty AuringonKuun ja planeettojen sijainnit suhteessa Eläinradanmerkkeihin ja tietyn paikkakunnan horisonttiin tiettynä ajanhetkenä. Tavallisimmin kyseessä on niin sanottu syntymäkartta, joka osoittaa taivaankappaleiden sijainnit jonkun henkilön syntyessä.
Nykyään horoskoopeista puhuttaessa tarkoitetaan useimmiten aikakauslehdissä julkaistuja horoskooppipalstoja, joissa on otettu huomioon vain, missä Eläinradan merkissä Aurinko sijaitsi henkilön syntyessä.  Kiitos wikipedia, hehe.

On: Oinas, Härkä, Kaksonen, Rapu, Leijona, Neitsyt, 
Vaaka, Skorpioni, Jousimies, Kauris, Vesimies, Kalat.

 Jotkut eivät usko horroskooppeihin, mutta minun mielestä, niillä on tarinansa. Niillä on merkityksensä, niillä on tiedon muruiset, jotka jokaisen olisi hyvä tiedostaa. Jotkut ajattelevat, että kun joku lukee horroskoopin kuvauksen, hän ehkä alkaa samaistumaan annettuun kuvaukseen. Totta, tai ei. Joillakin se ehkä meneekin niin, aletaan etsimään sitä osaa itsestään. Mutta totuudessa, joku voi löytää vasta siinä vaiheessa sen puolen itsestään mitä ei ole tajunnut. Jotkut ovat tietoisia horroskoopista, sekä siitä, että kuuluvat siihen merkkiin. Loput eivät usko, eikä myönnä mitään. Horroskooppi analyysit ovat laajoja, niissä tuodaan paljon ihmisestä esille. Isoja asioita, joilla on merkitystä. Ennustetaan huomista, että koko loppuelämää. Yleensä jätän itse lukematta ne ennustukset, koska ne pitävät yleensä paikkaansa. Harmittavan paljon jopa. On tietenkin ehkä hieman ironista ajatella, että joku voisi ennustaa melkein kaiken sinusta, pelkän merkin pohjalta, mutta kyllä. Olen käynyt useampaan otteeseen ajatusta läpi siitä mahdollisuudesta, että ihmiset todella toimivat horoskooppinsa mukaan. Pienempänä aina nauroin, mutta lopulta kun kiinostuin, luin Jousimies merkistä joka puolelta, mua alkoi lähinnä pelottaa. Joku tiesikin asioita, joita en olettanut, että kukaa tietäisi. Ihmiset ovat niin samanlaisia loppujen lopuksi .. harva edes tajuaa. Mutta, on se jokaisen päätös, uskooko tälläiseen hömpötykseen. Minä henkilökohtaisesti uskon horoskooppeihin, mutta tiedostan myös, että ne välillä löytyy yksilöitä, jotka eivät itseään esimerkiksi kalana näe. 

Jousimies on sosiaalinen merkki, usein poliittinen, ideologinen ja elämänarvoihin keskittynyt tyyppi. Hän etsii laajoja ja yleispäteviä puitteita ajattelulleen ja toiminnalleen. Jousimies on liikkuva, levoton ja jatkuvasti näköalojaan laajentava ihminen, jonka mielen sulatuskyky on erinomainen. Sekä fyysisesti että psyykkisesti Jousimies on aktiivinen, kilpaileva ja kunnianhimoinen. Hänelle rituaalit, tunnustukset ja eliittiin kuuluminen ovat elämän suolaa. Jousimies tähtää kauas ja pyrkii jokapäiväisessä elämässä toteuttamaan omaa ihannettaan, mikä tekee hänestä melkoisen karismaattisen lämpimän ja puoleensavetävän ihmisen. Sisäinen motivaatio tähtää minän nostamiseen julkisuuteen tai korkeatasoisen elämän piiriin.

Mä oon vuosien saatossa yhä enemmän ja enemmän oppinut arvostamaan tätä osaa itsestäni. Sitä osaa, mikä mun sisällä elää. Sitä osaa, minkä tiedän olemassa. Mä olen ylpeä siitä sisusta, mitä mä kannan sisälläni. Ehkä tässä vaiheessa jousimiehen itsekkyys paljastuu jokaiselle, mutta kyllä, olen ylpeä siitä mitä olen ja siitä mitä kannan.

Jokapäiväisessä elämässä hänet tunnetaan "totuuksien lahjomattomana laukojana", 
joka ei kuvia kumartele vaan sanoo rumatkin asiat niin kuin ne on.

On tietenkin minullakin asioita, jotka eivät täysin loksahda paikalleen. Jousimies kuvataan ikuiseksi sinkuksi, joka ei kestä pitkään suhteita. Mutta toisaalta tiedän vaativani paljon kumppaniltani, tiedän vaativani uusia asioita, erillaisia asioita. En voi sille mitään. En voi tyytyä vähään ja normaaliin. Mun sielu on levoton ja haluan vaa juosta laitumilla uusien asioiden keskellä. Jotkut hairahtavat pettämään, jotkut eivät kestä edes päivää suhteessa, mutta sellasia jousimiehet ovat. He innostuvat, mutta kyllästyvät myös yhtä nopeasti. On ihmisestä itsestä kiinni, viekö suhde, vai kariseeko se kadulle. Jousimiehen täytyy olla myös tietoinen itsestään, tietoinen niistä heikkouksistaan. Tietää, että vaikka olisi kuinka vaikea istua paikalla, täytyy istua. Täytyy olla, täytyy tyytyä vähempään.

Mutta sellasia me jousimiehet olemme, jumalattomia seikkailijoita. Ja jousimiehet kuvataan armottomiksi urheilijoiksi ... kyllä, olen harrastanut useita harrastuksia, mutta mieluusti myös röhnötän sohvalla. En ole niin liikunnan puolella, mutta tiedän, että nautin juoksemisesta. Nautin, kun saan juosta. Se on jotain naurettavaa, mutta se on vapauttavaa. 

Huvittavia nämä horoskoppit, mutta suosittelen perehtymään merkkiisi.
Josset tänää ymmärrä merkkiäsi, lue uudestaan vuosien päästä.
Ehkä et näe sitä nyt, mutta vanhentuessa ymmärrät merkkisi tarkoituksen.
Vaikka joidenkin merkkien kuvaukset ovat naurettavia, inhottavia, 
on rehtiä myöntää itselleen, jos niitä kantaa. Ei muiden, vaan itsensä takia.
Vaikkapa mitä väliä sillä on, mikä horoskoppii olet.
Kunhan tiedät, kuka olet. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti