tiistai 23. huhtikuuta 2013

fuck this shit.


Mene kouluun, käy työharjoittelussa, takaisin kouluun ja lopulta töihin. 

Jos opettajilta kysytään miksi, on vastaus; teidän täytyy oppia olemaan töissäkin. Okei, meidän täytyy oppia olemaan, mutta eiköhän me opita, kun koko elämä täytyy siellä puurtaa. Meidät sysätään työharjoitteluun, ehkä jopa moneksi kuukaudeksi. Ilman palkkaa, mutta silti tehdään töitä kuten muutkin työntekijät. Hauskinta on tämä osuus, joka koskee myös kouluajalla; sinun täytyy sairastuessa hakea lääkäriltä paperi siitä, että todella olet sairas. Mutta vaikka sinulla onkin se todistus, on se yhä luvaton poissaolo. Joudut korvaamaan tunnit, oli sinulla lääkärintodistusta tai ei. Ihan sama oliko sinulla sormessa armoton haava, taikka oksennustauti. Korvaat ne silti. Ennen riitti vain vanhempien kirjoittama lappu, mutta nykyisin se on opettajien mielestä järjetön ajatus. Kun taas lääkärit nauravat sinulle, kun heillä olisi paljon enemmänkin apua tarvitsevia, kuin vain näitä, jotka juoksevat lääkäriin hakemaan pahentuneen flunssan takia lääkärintodistuksen. 

Eksyin hieman aiheesta, mutta suoranaisesti ärsyttää, koska mitä järkeä on mennä hakemaan (mahdollisesti) maksullista lääkärintodistusta, jossei se edesauta yhtikäs mitään? Joudut korvaamaan tunnit, vaikka pää kainalossa, taikka siirryt neljännelle vuodelle -tai tämä paras; sinut erotetaan. Oli sitten kuinka vaikeaa tahansa, mutta sinunhan täytyy saada koulu käytyä, täysillä tunneilla. Tottakai se on reilua niin jokaista kohtaan, mutta entäs kympin ja startit? Okei. Startit vain kiertelevät työpaikoista toiseen, tutustuu työpaikoissa ja sillee. Käännetään kelloa taaksepäin ylä-asteelle ja siellä jotkut raatavat niskalimasta arvosanojen takia, vain jotta pääsevät haluamaansa kouluun. Jotkut suuntaa suoraa kympille, joko pääsemättä muualle, taikka vain suosiolla menemällä sinne. Mitä he siellä tekevätkään -ei mitään. Silti numerot pompsahtavat samalle tasolle heidän kanssa, jotka ovat niskalimassa raataneet samojen numerojen takia. Paskinta on, että tämä on epäreilua jokaisia kohtaan, myös niitä, jotka saa nämä numerot käteen vain istumalla. Koska hehän eivät osaa yhtikäs mitään todellisuudessa, vaan ansaitsee numerot ilmasta. Mites jatko sitten? 

arrrrrrrrrghj -ja tämä uusin keksintö; ysit menee kaikkien edelle kouluun hakiessa, eikä alan vaihtajilla ole oikeastaan minkäänlaisia mahdollisuuksia vaihtaa koulua. Harvat meistä tietää ysillä, mitä haluaa, kun taas ne, jotka ovat koluneet koulua jo vuodenpäivät, tietää ainakin, ettei se ole hänen juttunsa. Toki ysienkin pitää päästä kouluun, mutta eikö olisi vain reiluinta pitää päätöstavat entisellään? Hankkikaa enemmän koulutuspaikkoja, jos jotkut pitää 'syrjäyttää' syrjempää, vain että toiset pääsevät paremmin kouluun.

Mua ärsyttää moni asia koulumaailmassa, tosi moni. En tiedä jaksaisko teistä puoletkaan kuunnella.. mutta harva todellisuudessa edes tykkää koulusta. Siitä huolimatta, nää asiat on mun mielestä kuitenkin sellasia ... ihan järkeviäkin. En valita vain, koska KOULU ON IHAN PERSEESTÄ -vaan koska näen syytä parannukseen. Ja tietenkään en voi sanoa, että näin menee joka koulussa, mutta omalta kokemukselta nyt voin allekirjoittaa tämänkin postauksen. thxx bye ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti