maanantai 15. huhtikuuta 2013

RED DOG -film


Red Dog (2011)
Ohjaus: Kriv Stenders
Käsikirjoitus: Louis de Bernières, Daniel Taplitz
Näyttelijät: Koko, Josh Lucas, Rachael Taylor, John Batchelor, Noah Taylor, Keisha Castle-Hughes, Loene Carmen, Luke Ford, Rohan Nichol, Arthur Angel, Tiffany Lyndall-Knight, Costa Ronin, Neil Pigot, Eamon Farran


VAROITUS !! SPOILAILUA ..
ÄLÄ LUE JOS ET HALUA TIETÄÄ IDEAA SEN PAREMMIN ,_,

Katsoin kyseisen leffan siskolla toissapäivänä, enkä tiedä mistä aloittaa. Ehkä esittelystä? hm. 
Kaikki lähtee siitä kun Thomas (Luke Ford) saapuu rekallaan syrjäiseen Dampierin - teollisuuskylään. Sisätiloissa on kahina päällä, sekä pyssyt esillä, kun aikeena on lopettaa myrkytetty koira. Aikeesta ei kuitenkaan päästä tekoihin, sillä koira on paikallisten keskuudessa legenda. Koiran tarinaa alkaa kertomaan jokainen osapuoli, omalta kannalta. Koira on jokaista koskettanut. Red dog saapui kylään n. kymmenen vuotta sitten, tuntemattoman, tietämättömänä, mutta hurmasi jokaisen ihmisen sydämen asenteellaan ja ystävyydellään. Se siirtyi autosta autoon, muttei ollut kenenkään koira. Se ei kuulunut kenellekkään. Kunnes kylään muutti bussikusti John Grant (Jos Lucas), jonka koira valitsi isännäkseen. Mies, joka oli vaeltanut myös paikasta toiseen, löysi koiran lisäksi rakkauden kylästä, Nancyn (Rachale Taylor). Aina tarinoilla on myös surullinen puoli, kuten myös tällä tarinalla. Sanat 'palaan aamulla' pyyhkiytyivät, kun John joutui yllättävään onnettomuuteen. Koiralle tehty lupaus sai koiran odottamaan päivästä toiseen talon edessä, sillä eihän hän ymmärtänyt tuon kuolleen. Kun omistaja ei tullut hänen luoksee, hän lähti itse etsimään tuota. Red dog kiersi eteläisen Australian, aina Japania myöden. Tuo etsi, etsi ja etsi -tuloksetta. Viimein oli kuitenkin palata kotiin.


Viimein koiran löydettyä isäntänsä haudan, ei kaksikkoa erottanut enää mikään. 


Itse pidin elokuvasta todella paljon. Elokuvasta löytyy sopivasti huumoria. Kokonaisuudessahan tarina on todella koskettava, sillä koira, joka on niin uskollinen omistajalleen, mitä tämän koira oli -on aivan uskomatonta. Elokuvahan siis perustuu tositarinaan. Red dog tullaan muistamaan monesta asiasta, monen ihmisen sydämessä. Suosittelen ehdottomasti elokuvaa jokaiselle ! Varsinkin koiraihmisille. : ) 

ps. toi koira oli aivan luttana .. ;3; 
Australiankelpie .. ;3; kelpaisi .. ;_;

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti