maanantai 28. huhtikuuta 2014

Be kind.


“My father had taught me to be nice first, because you can always be mean later, but once you’ve been mean to someone, they won’t believe the nice anymore. So be nice, be nice, until it’s time to stop being nice, then destroy them.” —  Laurell K. Hamilton

Sä kävelet kadulla, annat tietä kiireellisemmälle. Sä tarjoat apuasi, jonkun sitä tarvitessa. Jos joku pyytää apua, sä autat kyselemättä. Joku tarvitsee neuvoa, sä autat sitä. Joku kaatuu, sä menet auttamaan sitä. Joku tarvitsee apua missä vain, sinä olet aina valmis auttamaan. Olet aina kaikkia varten, valmiina, milloin vain. Mutta varo vain, sitä ei tulla muistamaan.

Autosi hajoo, jäät yksin tielle, muut ajavat ohi. Tavarasi tippuvat maahan, kaikki kävelevät ohi. Tarvitset apua, kukaan ei auta sinua. Kukaan ei tule missään vaiheessa tarjoamaan apua, ja jos kysytkin, sitä ei anneta. 

Anna sitä, mitä saat. 
Mutta mitä josset saa mitään?


Please don't expect me to always be good and kind and loving.
There are times when I will be cold and thoughtless and hard to understand.

Mä myönnän olevani ihminen, joka on liian kiltti. Mä tarjoan apuani tarvitsevalle, mutta teen sen pelkästä pyynnöstäkin. Mutta mä oon oppinut rajoittamaan, huomatessani, etten saa mitään takaisin. Varsinkin tuttujen ihmisten piirissä. Vieraiden ihmisten kanssa on vähän tasapainoittelua, jos joku auttaa sua se on ihan siitä henkilöstä kiinni ja se on susta kiinni, meetkö auttaa vaikka kaatunutta. Menisitkö ?

Onko teistä joku liian kiltti? Mikä on liian kiltti ihminen? 
Suomalaiset ovat kylmiä ihmisiä, jotka eivät turhia puhele vieraille. Mutta jos joku apua pyytää, me mennään siitä huolimatta hermostuneiksi. Se on meille outoa, että joku haluaakin meiltä apua. Tai edes puhuu meille. Mun mielestä Suomalaisten pitäisi kehittää kykyä auttaa muita, ja olla ystävällisempi. Mun mielestä ei voi ikinä olla liikaa kilttejä ihmisiä, mutta liian kiltti ihminen voi olla. Se on surullista todeta, mutta totta se on. Siinä vaiheessa, kun alat olemaan kiltti, kun alat olemaan kaikille mieliksi ja olet aina valmiina mihin vain niin okei, onhan se kivaa. Mutta onko sittenkään. Sä et siitä huolimatta saa mitään, oot siitä huolimatta vain se joku joka auttaa kaikkia ja on kaikille kiltti. Ei sua muisteta siitä pienestä hyvästä teosta, mutta varo vain, jos jollekkin selkäs käännät. Saat kuulla siitä, enemmän kuin niistä kymmenistä hyvistä teoista. Mikä siinäkin on, että ihmiset muistaa vain ja ainoastaan pahan? Ei mitään hyvää ikinä. 

En tiedä sitten, pitäisikö ihmisiä kannustaa olemaan kiltempiä, vai eikö. Toisia ehkä, toisia ei todellakaan. Itseni kohdalla tiedän, että se on juuri jälkimmäinen. Nämä "einiin kiltit ihmiset" mieluusti syö sut, ne mieluusti tulee kokeilemaan jokaista aluetta, ne mieluusti syö sut elävältä. Ihminen, joka on kiltti, se on heikko, se on heikompi, mitä ei kiltit. Missä sekin raja menee, tiedä häntä, mutta ne jotka kaikille kumartaa, saa kumartaa ikuisuuden. Ei kukaa niitä palaa kiittämään, ja vaikka palaisi saa ne silti kumarrella. Jos olet liian kiltti ihminen, jos ajattelet, että teet kaiken muiden takia, elät vain heille ja heidän kautta, herää. Ole kiltimpi itsellesi ja muista ketä varten oikeasti elät, ketä sua oikeasti kiittää. Erottele ne, jotka osaa olla sulle kilttejä tulevaisuudessa. Ketkä ansaistee sun kiltteyden, ketkä ansaitsee sen.



“"Good Morning"
“How was your day?”
“Be careful”
“Text me when you get home so I know you’re safe”
“Sweet dreams”
“How are you?”
“I hope you’re feeling better”
“Have a good day today!”
“I miss you”
“Good night”
“Can you come over?”
“Can I come over?”
“Can I see you?”
“Can I call you?”
“You’re beautiful”
“Want something to drink?”
“Watch your step”
“Let’s watch a movie”
“What are you up to?”
“How is your day so far?”
“It will be okay”
“I’m here for you”
“Do you need anything?”
“Are you hungry?”
“I just wanted to hear your voice”
“You just made my day”
… 
You don’t have to hear “I Love You” to know that someone does. 
Listen carefully. People speak from the heart more often than you think.”
Blocklava 

Tää maailma kantaa ihmisiä, joille on ihan sama mitä sä ajattelet, kunhan niitä miellytät. Kunhan niillä on hyvä olla. Opettele olemaan myös se ilkeä paska, jota kaikki vihaa, koska tulet tarvitsemaan sitä roolia vielä joku päivä. Koska vielä joku päivä joku astuu sun eteesi, laittaa sut polvillesi ja katsoo, paljon nielet. 

Sä olet kiltti, mutta se ei ole heikkoutta, kun oikein oivallat.
Sä olet yksi kauneimmista, älykkäimmistä ja tärkeimmistä ihmisistä.
Koska kiltteyttä ei ole koskaan liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti