perjantai 4. huhtikuuta 2014

Kerran tapahtuu, se harvoin kertaan jää.


Parisuhteeseen halutaan niin mieluusti, sitä oletetaan, että sinkkuna ei enää selvitä, vaikka parisuhteessa menisi kuinka huonosti .. vaikka kuinka toinen kuinka satuttaisi, kuinka haavottaisi .. 
                                                             miten sinä ottaisit pettämisen? 

Onko mitään väliä tunnetko sääliä 
Jos se kestää vain hetken 
Sitten kadoten 

Ihastutaan, aletaan seurustelemaan, seurustellaan, kaikki on hyvin. Kunnes naps, mitä tapahtuukaa. Jompikumpi osapuolista lähtee toiseen suuntaan syystä tai toisesta. Miehiä pidetään pettäjinä, mutta minun mielestä naiset pettää siinä missä miehetkin. Enkä nyt puhu vain heteropareista, vaan aivan kaikista pareista yleisesti. Mikä saa sen horjahdus liikkeen, että astutaan suhteesta pettämisen linjalle? Mikä on teidän mielestä pettämistä? Missä menee pettämisen raja? Flirttailu, suukottelu, suudelmat, seksi ? Pelkät sanat kenties? Meitä ihmisiä on niin monia niin moneen lähtöön, että voivoi .. toisille se on pelkät sanat, toisille edes seksi ole pettämistä. 

Kykeneekö enää rakkauteen 
Tämä risainen romu 
Joka lyö vain verkalleen 

Pystyykö sitä elvyttämään 
Rintaa kyynisyyden kyllästämää 

Onko mitään väliä rakastanko sinua 
Jos se kuihtuu kuitenkin 
Onko mitään järkeä päästää sydämeensä 
Itsetuhoista maailmaa joka tuo vain tullessaan 
Kipua sekä kaipausta 


Minkä takia sitten lähdetään pettämään? Jos pelkistä sanoista muodostuu pettämisen raja, mitkä ne sanat olisi? Epämääräiset ehdottelut? Flirttailevat sanat? Mitä ne olisi? Pystyisikö niitä sopimaan, vai olisiko suhde siinä? Suukottelut, suudelmat, seksi .. miten ne selitetään? Minkä takia? 
Omasta mielestä, jos nyt puhutaan pettämisestä ylipäätänsä, on suhteessa jotain vialla. Ei olla tyytyväisiä, haetaan irtiottoa, haetaan jonkinlaista pakoa, haetaan ehkä lohtua, toivoa, kenties elämää? Haetaan jotain, mitä ei löydetä suhteesta, tai petetään kostosta. Petetään kännissä, petetään hetken mielijohteesta. Petetään, eikä kerrota. Pystyykö niitä sopimaan, loppuuko suhde? Jokaisen parin pitäisi sopia selvät pelisäännöt miten mennään, miten tullaan. Mikä on pettämistä, missä menee raja. 

Why are you looking so confused when 
I was the one that didn't know the truth.

Mikä sortuu, kun petetään .. mm, aivan luottamus. Luottamus, josta koko suhde rakentuu. Sen ympärillä tanssitaan, taiteillaan ja pidetään siitä kiinni. Kun jompikumpi pettää, paljon luottamusta rapistuu? Rapistuuko se kokonaan, vai säilyykö se entisellään? 

Se, jota ikinä petetäänkään, haluan vain sanoa, ettei syy tule olemaan sinussa. Vain pettäjä itse on vastuussa teoistaan, päätöksestään tehdä holtittomasti. Sä et löydä itsestäs vikaa, mä lupaan sen. Sä tuut olemaan jonkun syy jaksamiseen, selviintymiseen ja toivoon. Vaikka sua satutetaan, sä tuut selviintymään, sä tuut löytämään jonkun joka ehkä satuttaa sua, mutta myös osaa korjata virheensä. 

Hymysi huumaa, katseesi viettelee
En edes huomaa kuinka valheesi vangitsee
Vaistoni huutaa "Juokse! Pakene!"
Mutta sun myrkkys on jo vienyt järkeni

Musta on surullista nähdä ja kuulla, että jotakuta petetään. Musta on vielä surullisempaa kuulla, että joku kuulee vuosien jälkee, että hänen toinen puolisko on vuosia sitten ollut sängyssä toisen kanssa. Musta on surullista, ettei voida edes myöntää omia virheitä, niin hemmetin surullista, ettei voida vaa sanoa suoraan. Jos mua jokin ärsyttää eniten pettämisessä on se, ettei voida edes myöntää. Ei voida sanoa suoraa, että okei menin sänkyyn ton kanssa. Ehkä se on vaikeaa, mutta helvetti soikoon jos pystyt pettämään, susta on myös myöntämään se. Susta on pakko olla, oothan jo idiootin perikuva. Mä vaa sanon, ei sillä leveillä tuolla kaduilla. Ei kukaa kehu sua, kuinka taas rikoit jonkun sydämen. Et tuu saamaan onnitteluja, että riistit ehkä jonkun hengen. Valheilla pilataan elämiä, ei pelasteta. 


Ja miksi pitää pettää? Eikö voida vain sanoa ennemmin, että okei tää suhde ei toimi.
Etkö voi vaan lähteä, ennenkuin satutat toista enemmän? Mutta ei, yleensä sitä vain mennään ja petetään, sitten oletetaan, että voidaan kaikki paikata ja kaikki palautuu normaaliksi. Ehei. Ja jos petät, sanoisit sen edes. Se on menetetty peli jo kun viet luottamuksen, muttet saa pisteitä kertomatta jättämisellä. Päivät lisää tuskaa ja vuosien päästä et ees muista, ennenkuin joku ohikulkija muistuttaa. Totuudet tulee aina julki. 

Ja jossei sua kiinosta miltä toisesta tuntuu, niin ... pysy kaukana muistakin. Vain vinkkinä. Koita löytää itsesi, koita löytää muut ihmiset. Yritä tuntea jotain. Yritä edes ymmärtää. Äläkä hemmetti palaa näyttelemään kenenkään elämään, että rakkaani mä sua rakastan. Ehei, unohda, häivy, lähde. Anna olla. 

I swear, sometimes it feels like you 
actually enjoy beaking my heart.

Mitä mieltä mä oon pettämisestä? Mitä mieltä useimmat on pettämisestä? 


Musta ..... amh. Mä vaa oon ihminen, joka arvostaa liikaa luottamusta. En jakele sitä jokaiselle, ja kun se viedään, mä en anna sitä helpolla takaisin. Jos mua petettäis, luultavasti suhde ois siinä. Kyse on mistä pettämisestä on kyse, mutta suurella todenäköisyydellä kyllä, suhde olisi siinä. Mä en haluaisi kuulla miksi, mua ei kiinostaisi. Se olisi siinä. Kännissä tai ei, tunnontuskissaan tai ei, kostona tai ei. Se on suora lappu ovelle, ulos mun elämästä. Mun on vaikea ymmärtää ihmisiä, jotka jatkavat suhdetta pettämisen jälkeen. Tai ... miten ihmiset pystyy? Miten ne kerää sen luottamuksen? Okei, rakkauden takia mitä vain, mutta ei musta se on vaa liikaa. Ehei. Onnea teille, jotka ootte selvinneet pettämisestä ja elätte nyt onnellisesti, mutta musta.... pettäminen tulee nousemaan aina aiemmin tai myöhemmin suhteen myöhemmässäkin vaiheessa esille. Ja sen myötä pitäisi olla todella vahva taistellaakseen niitä muistoja vastaan.

Miksei siis vain aloittaisi uudestaan elämäänsä ja yrittäisi löytää jotakuta, joka ei pudottaisi sun onnea menemään? Joka ei näkisi syytä edes ajatella muita, eikä sua ikinä pettäisi? 

Ja minä päästän sinusta irti
Ennen kuin revit minut rikki
Sulta sydämeni kätken ainiaaksi
Haavani nuolen puhtaiksi
Tuhkasta nousen niin kuin Phoenix
Rauniot jätän taakseni
Enkä palaa tänne koskaan 
Tuli kaiken hävittää


Koska kukaan ei oo meidän kyynelten arvoinen, joka meitä näin kohtelee. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti