sunnuntai 10. elokuuta 2014

Follow your heart but take your brain with you.


I want my life partner to be my best friend, soulmate and lover
—  Partners

Ei ole kyse siitä ketä rakastaa; minkä näköinen, minkälainen, mikä sukupuoli, minkä maalainen. Ei ole kyse siitä, vaan siitä, rakastatko häntä todella. Rakastatko häntä kaikesta huolimatta. Tulevista riidoista, tulevista vastoinkäymisistä, että tulevisa murheista huolimatta. Ihmiset aina miettivät, että kyselevät; minkälaista etsit? minkälainen parisuhde on? millaista on rakastua? kuinka olet muuttunut? millaisena koet rakkauden? Rakkaudesta voidaan keskustella, sitä voidaan väännellä moneen kaavaan. Siitä voidaan taistella. 
Rakkaus, mitä tuo suloinen rakkaus minusta on? 

Kirjoitin minusta, koska tämän on minun näkemys. Tällähetkellä. En voi tietää tulevaisuudesta, en voi tietää siitä, miten maailma minun näkemystä muuttaa. Silti se on ollut jo pitkään näkemykseni. Näkemys voi myös laajentua. Ajan kanssa. Kuten aina kaikki muukin voi muuttua .. 
We didn’t talk about anything heavy or light. 
We were just there together. And that was enough
—  Stephen Chbosky, The Perks of Being a Wallflower

Rakkaus kuvataan kauniiksi yleensä. Jotkut kuvaavat sen likaiseksi. Toiset sanovat, että ei kannata rakastua, ellei halua kuolla. Se on täysin ihmisestä kiinni. Aina ero tuntuu pahalta. Silti, jossei asiat selviä ja on huono olla, täytyy ymmärtää oma että toisen paras. On turhaa kuluttaa aikaa sen enempää. Asioilla on muutenkin tapana pahentua, jos niitä vatvotaan ja vatvotaan väkisin. Täytyy osata päästää irti, jossei ole tapaa korjata asioita. 

Millaisena mä nään rakkauden? Nään rakkauden sellaisena, että ... rakastua voi kehen vain. Ei ole kyse ulkonäöstä, ei ole kyse toisen ammatista tai lemmikistä. On kyse siitä, mitä ihminen on sisältä. Jos edes siitä. Rakastuminen tapahtuu minun mielestä salakalavasti. Et välttämättä ymmärrä sitä, kun se jo tapahtuu. Olet rakastunut, etkä osaa selittää sanoin, miksi. Ehkä jotkut teot, sanat tai tapahtumat ovat vaikuttaneet asiaan, muttet osaa yhdistää niitä. Rakkautta ei voida määritellä mitenkään. Ei missään suhteessa. 

Silti minun mielestä rakastetun pitäisi olla kuin paras ystävä. Todella, todella hyvä ystävä, joka muodostuu ihmiseksi, jonka kanssa haluaakin jakaa enemmän. Haluaa jakaa menneisyyden ja tulevaisuuden. Ihminen, johon voi luottaa aina. Ihminen, jonka kanssa voi olla täysin oma itsensä. Ihminen, jonka kanssa tuntee, että tämän kanssa on hyvä olla. Ihminen, joka ei katoa päästä. Sen takia en oikein ymmärrä suhteita, joissa hypätään vain suoraan .. suhteeseen kun ollaan tutustuttu. Minusta on arvostettavaa, että olisi tuntenut edes vuoden, jotta tietäisi varmaksi, että se on se hyvä ystävä, jonka kanssa haluaa jakaa tulevaisuuden ylä- ja alamäet. Kun hyvän ystävän kanssa seurustelusuhde viimein alkaa, ei minun mielestä minkään pitäisi muuttua sen enempää. Nyt vain tiedätte, että olette toisenne ja toisianne varten. Ei silloin ole enää kyse siitä, mistä toinen tuli tai onko tuo tyttö vai poika. Hän on paras ystäväsi, joka on vierelläsi aina. Sinun ei pitäisi siis joutua muuttamaan itseään, sellaiseksi, mitä et ole. Sinun ei kuuluisi tehdä ratkaisuja, joita et tekisi itseksesi. Kuin toimisit aina yksin ennenkin. Eikä koko maailma katoa, jos sinä päätät seurustella. Sinun ystäväsi säilyy, sinun omat unelmat ja omat päätöksesi säilyy. Pidä kiinni niistä. 

Niin se minusta on ... ja siitä onko rakkaus kaunista vai pahaa. Kyllä rakkaus vaatii osansa lopulta. Kun suhde on kestänyt vuosia, tulee joitain ongelmia. Ihmiset ovat erillaisia, eikä tulevaisuuden suunnitelmat enää tunnu samoilta. Ihmiset muuttuvat. Maailma muuttuu. Rakkaudessa on pahaa, mutta jos rakastaa, kyllä sitä kaiken sen myötä kestää. Jossei kestä, rakkaus ei vain ole oikea. Ei rakkaudesta saada palkintoa. Jossei tunnu hyvältä, miksi tuhrata koko tulevaisuus? Jossain tuolla voi olla joku, joka tarjoaa sinulle paremman tulevaisuuden.

Ja onko kaikille joku? Tietenkin on. Maailma on suuri paikka. En tiedä siitä, voiko se oikea kävellä ohi. Oikeastaan uskon, että jos oikea kävelee ohi, se kävelee takaisin. Se tulee takaisin, pyörii ja odottaa. Lopulta tajuat. Jos tajuat. 

When you court a girl, make sure you’re not courting her because of her looks. Court her because you’re in love with her and her package. Make sure you can get along with how she acts and fool around with you or the people around her. Make sure you’re not judging her because of her looks because you’ll never know what she may surprise you with one day. Make sure you’re courting her because you’re interested to know more about her not because you want something from her.


When you court a girl, it’s flattering, really. But knowing that you’re courting her because you really like her and that you want to know more about her, that’s what’s more flattering.

En tiedä miksi halusin kirjoittaa tästä ... 
Olkaa hyvä siltikin. Yöllistä potaskaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti